Route 66 bezienswaardigheden: de top 10 - Visit Amerika (2024)

Route 66, ook wel bekend als de “Main Street of America,” is een van de meest iconische wegen in de Verenigde Staten. Deze historische snelweg strekt zich uit van Chicago, Illinois, tot Santa Monica, Californië, en biedt een schat aan adembenemende landschappen en boeiende bezienswaardigheden. Als je van plan bent om deze legendarische route te verkennen, hebben we hier 10 niet te missen hoogtepunten voor je op een rij gezet.

1. Chicago, Illinois

Je Route 66-avontuur begint in het hart van Chicago, Illinois. Deze bruisende stad biedt talloze bezienswaardigheden en activiteiten om van te genieten voordat je de weg op gaat. Verken Millennium Park, bezoek het Art Institute of Chicago, en geniet van de beroemde deep-dish pizza voordat je begint aan je reis langs deze iconische snelweg. Chicago ademt geschiedenis, en je kunt de erfenis van de stad voelen terwijl je door de straten slentert. De stad heeft ook een rijke culinaire scene, dus mis de kans niet om lokale lekkernijen te proeven in de diverse eetgelegenheden. Bekijk de bezienswaardigheden van Chicago.

Route 66 bezienswaardigheden: de top 10 - Visit Amerika (1)

2. Gateway Arch in St. Louis, Missouri

Vanuit Chicago reis je naar St. Louis, Missouri, waar je de indrukwekkende Gateway Arch kunt bewonderen. Dit 192-meter hoge architectonische meesterwerk symboliseert de uitbreiding naar het westen van de Verenigde Staten en biedt een adembenemend uitzicht over de stad en de rivier de Mississippi vanaf de top. Naast het bewonderen van het arch, kun je ook een rondvaart maken over de Mississippi of de stad verkennen via de vele fietspaden langs de rivier.

Route 66 bezienswaardigheden: de top 10 - Visit Amerika (2)

3. Meramec Caverns in Stanton, Missouri

Een andere fascinerende stop op Route 66 zijn de Meramec Caverns in Stanton, Missouri. Deze indrukwekkende grotten bieden een ondergrondse avontuurlijke ervaring vol stalactieten en stalagmieten. Verken de kamers en leer meer over de geschiedenis van deze verbazingwekkende ondergrondse wereld. De gidsen in de grotten delen boeiende verhalen en informatie over de geologische formaties, wat de tour nog interessanter maakt.

Route 66 bezienswaardigheden: de top 10 - Visit Amerika (3)

4. Kunst en Cultuur in Tulsa, Oklahoma

Tulsa, Oklahoma, biedt een rijke dosis kunst en cultuur langs Route 66. Bezoek het Philbrook Museum of Art, gevestigd in een prachtig landhuis, om kunstwerken van over de hele wereld te bewonderen. Verken ook de Brady Arts District, waar je galerieën, boetieks en levendige straatkunst kunt vinden. Tulsa staat bekend om zijn jazzmuziek, dus zorg ervoor dat je een jazzclub bezoekt om te genieten van liveoptredens en de bruisende muzikale sfeer. Rij iets verder en bezoek ook het Route 66 Museum in Clinton, Oklahoma.

Route 66 bezienswaardigheden: de top 10 - Visit Amerika (4)

5. Cadillac Ranch in Amarillo, Texas

Een van de meest eigenzinnige bezienswaardigheden langs Route 66 is de Cadillac Ranch in Amarillo, Texas. Hier vind je tien Cadillacs die diep in de grond zijn geplant en kun je graffiti spuiten op deze kunstwerken. Het is een speelse stop die je niet snel zult vergeten. Dit interactieve kunstwerk evolueert voortdurend naarmate bezoekers nieuwe berichten en kleuren toevoegen aan de Cadillacs. Het is een unieke vorm van participatieve kunst die je creativiteit prikkelt.

Route 66 bezienswaardigheden: de top 10 - Visit Amerika (5)

6. De Route 66-kunstwerken in Seligman, Arizona

Seligman, Arizona, staat bekend als de geboorteplaats van de Route 66-heropleving en herbergt een schat aan unieke kunstwerken en bezienswaardigheden die de geschiedenis van de snelweg vieren. Maak een wandeling door de straten van dit charmante stadje en bewonder de kleurrijke muurschilderingen en standbeelden die de nostalgie van Route 66 tot leven brengen. Seligman bruist van de Route 66-sfeer, en je vindt hier talloze souvenirwinkels en diners die je terug in de tijd voeren.

Route 66 bezienswaardigheden: de top 10 - Visit Amerika (6)

7. Grand Canyon in Arizona

Route 66 passeert de prachtige Grand Canyon in Arizona, een van de meest adembenemende natuurlijke wonderen ter wereld. Vergeet niet om tijd te maken voor een uitstapje naar de rand van de canyon om te genieten van het ongeëvenaarde uitzicht. Het is een ervaring die je niet mag missen. Overweeg een helikoptervlucht om de canyon vanuit een ander perspectief te bewonderen en de grootsheid ervan volledig te waarderen.

Route 66 bezienswaardigheden: de top 10 - Visit Amerika (7)

8. De burro’s van Oatman, Arizona

Tijdens je reis over Route 66 kun je een stap terug in de tijd zetten door een bezoek te brengen aan Oatman, Arizona. Dit oude mijnstadje ademt de sfeer van het Wilde Westen, compleet met straten die bevolkt worden door vriendelijke burro’s (ezels) die graag gevoerd worden door bezoekers. Verken de souvenirwinkels, geniet van een hapje in een van de historische saloons en bewonder de prachtige omgeving van de bergen.

Route 66 bezienswaardigheden: de top 10 - Visit Amerika (8)

9. Het Wigwam Motel in Rialto, Californië

Terwijl je Californië nadert, kun je nog een andere unieke accommodatie ervaren in het Wigwam Motel in Rialto/San Bernardino, Californië. Dit motel is een zeldzaam voorbeeld van het behoud van de iconische wigwamstijl en biedt een charmante en comfortabele overnachtingsmogelijkheid. De wigwams zijn liefdevol gerestaureerd en bieden een vleugje nostalgie in een moderne setting. Slapen in dit unieke hotel? Je boekt hier een kamer!

Route 66 bezienswaardigheden: de top 10 - Visit Amerika (9)

10. Santa Monica Pier, Californië

Eindig je epische reis op de Santa Monica Pier in Californië. Geniet van de zonsondergang over de Stille Oceaan, neem een ritje in het reuzenrad en proef de lokale lekkernijen. Het is de perfecte afsluiting van je Route 66-avontuur. De pier biedt amusem*nt, restaurants en een bruisende sfeer die je onderdompelt in de relaxte Californische levensstijl.

Route 66 bezienswaardigheden: de top 10 - Visit Amerika (10)

Route 66 bezienswaardigheden: de top 10 - Visit Amerika (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated:

Views: 6422

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.