Autotest Infiniti G37 Coupe: Oneindig exclusief (2024)

Genieten van de G37 Coupé begint al bij de eersteaanblik. De Infiniti coupé is elegant en langgerekt. De autois opvallend, maar is niet schreeuwerig of opdringerig. Vooral inhet wit komt het lijnenspel goed tot z'n recht en straalt dezeexclusieve coupé een enorm zelfvertrouwen uit.

Interieur

Binnenin heerst dezelfde sfeer: niet extravagant, wel bijzonder.Daarbij is de G37 voor coupé-begrippen ruim en praktisch. Zelfslange bestuurders kunnen een prima zitpositie vinden. Of eigenlijk: "ligpositie",want voor het echte sportwagengevoel liggen bestuurder en bijrijder meer dan zezitten. De ruimte achterin is alleen geschikt voor kinderen ofuiterst lenige volwassenen. Met name de hoofdruimte achterin is minimaal,maar dit is gebruikelijk bij auto's als deze.

Het stuurwiel is lekker klein en ligt prettig in de hand. Heelbijzonder: wanneer het stuurwiel (elektrisch) wordt versteld,bewegen de klokken mee om altijd een goed zicht op desnelheidsmeter en toerenteller te garanderen. De korteversnellingshendel schakelt aangenaam zwaar, maar helaas niet al tetrefzeker. Bovendien is de achteruit naast de zesde versnellinggeplaatst, met het risico op volle snelheid per ongeluk deachteruit te kiezen in plaats van de hoogste versnelling.

De stoelen zijn niet te hard, niet te zacht, niet te breed enniet te smal. Ze bieden dankzij de vele verstelmogelijkhedenaan uiteenlopende posturen eenvoortreffelijke zit en goede zijdelingse steun.

Kwaliteit

Infiniti is weliswaar nieuw in Europa, maar het merk heeft ruimtwintig jaar ervaring in Amerika opgebouwd. Daarom "klopt" allesaan de auto en is dit bepaald geen "eerste poging" van een nieuw merk.

De afwerking is subliem. Niet alleen de gebruiktematerialen, maar ook de afwerking is van de hoogste kwaliteit.Plaatdelen sluiten opmerkelijk strak op elkaar aan. Het draagt erallemaal aan bij dat deze coupé al een bevoorrecht gevoelgeeft voordat de proefrit daadwerkelijk is begonnen!

Prestatiedrang

Als de proefrit kan beginnen, doe dan voorzichtig. De koppeling laatzich uitzonderlijk zwaar bedienen en grijpt bruusk aan. Met 320 pk/ 360 Nm achter het gaspedaal is het zaak exact te doseren, andersschiet deze coupé er vandoor. De G37 Coupé is gemaaktom te presteren en laat dat vanaf de eerste meter merken.

Toch is dit geen nerveuze of gretige auto; de G37 leent zichprima voor kalme ritten. De V6 laat zich desgewenst rijden met denaald van de toerenteller lui onderin de schaalverdeling. Dan isdeze coupé ook geschikt voor toeristische ritjes door pittoreskedorpjes of idyllische landschappen.

Maar daar is de G37 Coupé niet voor bedoeld! Wanneer hetgaspedaal resoluut tot de vloer wordt ingedrukt, staan binnen eenoogwenk sensationeel hoge snelheden op de klok. Welgeteld 5,8seconden na vertrek is de 100 km/u bereikt. Maar de 200 km/u wordtmet gemak aangetikt en ook daarna blijft de Coupévastberaden accelereren.

Op (zeer) hoge snelheid blijft de auto bovendien comfortabel,terwijl de G37 in tegenstelling tot andere luxe coupésdaadwerkelijk een sensatie van snelheid weet over te brengen. De motoris altijd iets hoorbaar, zonder dat het ooit vermoeiend wordt.Rijwind of rolgeluiden van de banden zijn juist niet hoorbaar.

Wegligging

Toch komt het echte rijplezier van het weggedrag. Decommunicatie met de chauffeur is van zeldzaam hoge kwaliteit. De bestuurder weet vanafhet eerste moment exact waartoe de auto in staat is. Infinitiomschrijft dit zelf als een "organisch" gevoel, waarbij bestuurderen auto volledig op elkaar zijn afgestemd.

Het onderstel en de remmen zijn aangepast aan de Europese smaak(let op: uit Amerika geïmporteerde Infiniti's kennen dezeaanpassingen niet!). De rembekrachtiging wordt aangepast aan derijstijl. De tegendruk in het pedaal wordt groter wanneer groterekrachten op de remmen werken. Bij hoge snelheid bijten de remmendaadkrachtig, terwijl het rempedaal in de file juist exact is tedoseren. In de praktijk werkt deze variabele bekrachtiging zeerprettig en draagt het bij aan het vertrouwenwekkende gevoel dat deauto geeft.

De besturing is direct en lekker zwaar, zoals het hoort bij eenauto als deze. Opnieuw is goed merkbaar dat dit van nature eensportwagen is. Tegelijkertijd is de auto zo veilig en verfijnd datalles lijkt te kunnen. Omdat de G37 Coupé met uitzonderlijkgemak presteert, lijken adviessnelheden in bochten onwaarschijnlijklaag te liggen en lijkt het overige verkeer onnodig te treuzelen.Wanneer het kan en mag, levert de G37 Coupé karrenvrachten rijplezier.

Maar ... het weggedrag is niet perfect. Met name in korte,scherpe bochten (slalom) kan de auto gemakkelijk over de voorwielenglijden en moet het elektronisch vangnet regelmatig ingrijpen. Eenzelfdeproefje wordt door de logge Infiniti FX50S beter uitgevoerd!

Techniek

Het (bijna) perfecte weggedrag is te danken aan een aantalbijzondere technieken. Te beginnen met de opzet: waar mogelijk isaluminium gebruikt om het totaalgewicht van de auto zo laagmogelijk te houden. Hoe lichter de auto, hoe makkelijker deze vanrichting verandert.

De motor is achter de vooras geplaatst, zodat het zwaartepuntzoveel mogelijk in het midden van de auto ligt. Daaromis de G37 Coupé wendbaarder dan auto's met de motor helemaalvoorin, waar deze als een pendule gaat werken.

De wielbasis is bovengemiddeld lang, wat de G37 Coupérustig en stabiel maakt. Optioneel kan de G37 Coupé wordenvoorzien van vierwielbesturing. Daarmee is de auto nog dynamischer enscherper. Dankzij "4 Wheel Active Steer" is de G37 inde stad wendbaarder en op de snelweg juist stabieler.

Kortom: de Infiniti G37 Coupéis niet alleen oneindig exclusief, maar biedt ook oneindig veel rijplezier.

Conclusie

Het comfort van een Mercedes-Benz, de dynamiek van een BMW en debetrouwbaarheid van een Nissan (Infiniti is onstaan alsluxemerk van Nissan); zo kan de Infiniti G37 Coupé het besteworden omschreven. Bovendien is dit geen nieuwkomer volbeginnersfouten, want Infiniti heeft twintig jaar lang ervaringopgedaan in Amerika.

De Infiniti G37 Coupé weet op alle mogelijkemanieren te overtuigen, te imponeren en vooral te charmeren. Dit is een auto dieiedere rit een lach op het gezicht van de bestuurder weet tetoveren, en dat is precies het doel van een coupé. Dankzijdoordachte techniek, een complete uitrusting en natuurlijk eeninnemend uiterlijk biedt de Infiniti G37 Coupé oneindig veel exclusiviteit!

plus

  • Zeer comfortabel
  • Uiterst exclusief
  • Sublieme rijeigenschappen

min

  • Minimale ruimte achterin
  • Slechte klank Bose audiosysteem
  • Achteruit zit naast zesde versnelling
Autotest Infiniti G37 Coupe: Oneindig exclusief (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated:

Views: 6722

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.