Autotest Infiniti G37: Rijdt als een trein (2024)

In de regel is een auto of comfortabel of sportief. Een luxesedan kan in volmaakte stilte over de weg lijken te zweven. Deinzittenden merken niets van een slecht wegdek of barreweeromstandigheden. Erg opwindend is zo'n auto echter niet. Eensportieve auto trakteert juist op een intense belevenis, maar kanvermoeiend zijn op de lange afstand.

De Infiniti G37 heeft de opzet van een sportwagen. Waar mogelijkis aluminium gebruikt om gewicht te besparen. De krachtvan de motor wordt overgebracht op de achterwielen.

Optioneel kande G37 worden voorzien van vierwielbesturing. Dit maakt de auto inde stad wendbaarder (de achterwielen sturen dan mee) en op de snelwegjuist stabieler (in sommige gevallen sturen de achterwielen juistiets tegen om een rechte lijn te behouden).

Dan G37 sedan is langer dan concurrenten zoals de Audi A4, BMW3-Serie of Mercedes Benz C-Klasse en toont daarom eleganter. Maarde G37 biedt ondanks de extra lengte minder binnenruimte dan detegenstrevers. De ruimte voorin is gemiddeld, met name de ruimte opde achterbank valt tegen. Ook de bagageruimte is een fractiekleiner dan gebruikelijk.

Uitrusting

Zoals het hoort bij een luxe sedan is de G37 voorzien van alledenkbare luxe, alhoewel dit wel extra gewicht in de schaal brengten de dynamiek daarom iets vermindert. De afwerking is perfect ende gebruikte materialen steeds van de hoogste kwaliteit.

Met name de achtvoudig verstelbare stoelen zijn erg prettig opde lange afstand. Heel praktisch is de achteruitrijcamera die overhet beeld hulplijnen projecteert die aangeven wat het effectis van de stuuruitslag. De "I-key" dient niet alleen om demotor te starten, maar bevat een geheugenchip om de instellingenvan stoelen, stuurwiel en spiegels voor iedere bestuurder vast te leggen.

Het door Bose verzorgde audiosysteem valt tegen: het klinktalsof er een dikke wollen deken over de luidsprekers ligt die allehelderheid uit het geluid haalt. De cruise-control houdtautomatisch afstand door met laser de afstand tot de voorligger temeten (normaal gesproken wordt hier radar voor gebruikt).Dit systeem werkt slecht in (zware) regen, waardoorde auto zich onrustig gaat gedragen (accelereren,afremmen, accelereren, etc.).

Sneltrein

Het zijn echter details, want als het om de rijeigenschappen gaatweet de G37 op ieder puntte overtuigen. Sterker nog: dit is één van de weinige sedans die deechte autoliefhebber na iedere rit een brede grijns op het gezichtweet te bezorgen.

Zoals het uiterlijklijk al aangeeft is de G37 een luxe auto meteen sportieve boventoon. De communicatie met de bestuurder isdaarom direct. De auto stuurt direct en lekker zwaar, zodat dechauffeur goed weet wat er gaande is onder de voorwielen. In debocht bijt de G37 zich heerlijk vast en lijkt over despreekwoordelijke rails te lopen.

De testauto is voorzien van een handgeschakeldezesversnellingsbak met een kort pookje dat prettig in de hand ligt.De G37 schakelt zwaar, maar helaas niet al te trefzeker. Bovendienzit naast de zesde versnelling de achteruit, met het risico deze onbedoeldop volle snelheid in te leggen. Hetmotorvermogen wordt zeer kalm opgebouwd. Bij lage toeren is de G37een statige sedan die in alle rust lange afstanden kan afleggen.

De 3.7 liter zescilinder motor is zeker niet opdringerig ofnerveus, maar laat wel op subtiele wijze merken dat er eenenorme reserve (320 pk / 360 Nm) beschikbaar is. Dat geeft alsvanzelf een superieur gevoel en draagt bij aan het goede gevoel datde G37 geeft.

Wanneer het gaspedaal volledig wordt ingetrapt, volgt een warekrachtsexplosie en schiet deze chique sedan er vandoor met eenovermacht waar slechts weinig concurrenten een antwoord op hebben.Dan verandert het karakter op slag en is dit een opwindende sportwagenmet een enorme prestatiedrang.

Sportwagen of reislimousine?

Tegelijkertijd is de G37 sedan niet zo scherp als de eerdergeteste G37 Coupé. Beide hebben technisch gezien dezelfde opzet,maar de Coupé gedraagt zich als een G37 sedan op steroïden.

En dat is precies wat de G37 sedan bijzonder maakt: in de basis is diteen sportieve auto, maar het kan ook "uit". De G37 biedt beduidendmeer rijplezier dan menig andere luxe zakenauto. Maar op eenslaperige maandagochtend is deze Infiniti ontspannen met één hand aan hetstuur door het verkeer te loodsen. Een pure sportwagen staat altijdop scherp en wil altijd spelen; ook op maandagochtend.

Helaas is de krachtbron ongeacht de rijstijl altijd zeerdorstig. In de stad is slechts met moeite een verbruik van 1 op 4te realiseren. Alleen met een fluwelen rechtervoet kan op de langeafstand een gemiddeld verbruik van 1 op 10 worden gerealiseerd.Deze auto schreeuwt om een dieselmotor. Een woordvoerder vanInfiniti laat echter weten dat deze is gepland voor de opvolger vande G37 sedan, die in 2011 wordt verwacht.

Conclusie

Heeft Infiniti de luxe van een reislimousine weten te combinerenmet de dynamiek van een sportwagen? Zeker! De G37 heeft deuitstraling en uitrusing van een chique reiswagen. Wanneer de autoniet wordt geprovoceerd is dit een zeer comfortabelekilometervreter waarmee in alle rust lange afstanden kunnen worden afgelegd.

Zodra het gaspedaal dieper wordt ingedrukt toont de G37 zijnware aard. Dan is dit een scherp sturende, en subliem presterenderijdersauto die karrevrachten rijplezier biedt. De G37 rijdt alseen trein; en dat is zonder twijfel een sneltrein.

plus

  • Exclusieve verschijning
  • Sportief en toch comfortabel
  • Sublieme afwerkingskwaliteit

min

  • Matige ruimte achterin
  • Geen dieselmotor leverbaar
  • Slechte klank Bose audiosysteem
Autotest Infiniti G37: Rijdt als een trein (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated:

Views: 6724

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.